понеделник, 11 април 2011 г.

Съботно откриване на съкровища ... или новото магазинче на Двете елши :: Saturday's treasures hunt ... or new store of Dvete elshi

В събота имах доста работа в къщи и не успях за сутрешното търсене на съкровища за магазинчето на Двете елши. Но следобед се освободих и тъй като имах път към центъра, реших все пак да намеря магазинчето.
И така, да започнем ... от средата на пътя. Аз така обичам и книги да чета - малко в началото, малко в средата и разбира се края - за да придобия представа за книгата. И после от самото начало.
Та средата на пътя за мене беше орела, който гледа към отеца. Веднага разпознах тези ключови фигури. (Предварително се извинявам за лошото качество на снимките, направени са с телефон.)
Лесно намерих и кристалните птици.
После следвах указанията, намерих домът на ангелите. Часовникът беше лесен.

След това сградата с кръглите балкони.
И хоп, вече видях магазинчето на Двете елши! (Това е тяхна снимка, моята не се получи добре.)
Планирах си в най-скоро време да посетя магазинчето в работни часове и дни.

След това се амбицирах да намеря и другите следи от пиратската карта (поне на мен на такава карта ми заприлича поетичното описание на Двете елши). Да, ама отзад напред как се чете и как се намират следи ... Някои бяха лесни, но други ... Например трябваше два пъти да мина по улицата, за да намеря дървото на обувките.

Трябваше ми малко време да се сетя къде се срещат Царя и Графа. След това обратно по улицата с брезите. Трудно намерих лъва, който пази щита.
Както и за дървото с обувките, така и за лъва, който пази щита, трябваше да мина всъщност от другата страна на улицата, за да ги забележа. Защото когато нещо ни е прекалено близо, не го виждаме или оценяваме.
Лесно стигнах до кръстопътя. И да си призная, синьото шоколадово царство знаех къде е. (Обичам да посещавам такива шоколадови места). А това сега беше украсено с шоколадови зайци за Великден.
Морето от книги, както баща и син бяха лесни за отгатване следи.


Така стигнах до началото на описанието на пътя в пиратската карта. Значи знаците могат да се четат и наобратно!

По пътя се опитаха да ме заблудят един Зелен дракон и две Мухоморки, но в крайна сметка успях да намеря пътя.
Имаше и дъга, и пиратско какаду.
Много беше забавно!

Благодаря на Двете елши, че направиха възможно такъв тип забавление в слънчевата и ветровита събота. Щеше да е хубаво и да намеря магазинчето в определените часове, но ...
Ще го посетя в най-скоро време.
Успех на магазинчето! И ще чакам съобщения за творчески работилници.

2 коментара:

  1. Диди, страхотен пост ;) добре си се сетила да снимаш. Аз също реших да се разходя с "пиратската карта" на Елшите, наистина беше забавно, бях взела баща ми с мен /за навигация :)/ и той даже беше по-въодушевен от мен :) А магазинчето е истински рай за крафтърите :))) Рали и Ем са страхотни душички :) ...и естествено не се сдържах и си накупих няколко пакета с хартии и печат :) много съм доволна.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна откривателска разходка! Браво!

    ОтговорИзтриване