събота, 1 октомври 2011 г.

1 октомври - ден на картичкоправенето - 1st October Cardmaking Day

Честит празник на всички, които имат хоби картичкоправене!

Днес бях на гости на Двете елши и прекарах чудесни два часа.

Искам най-напред да благодаря на Ем и Рали за чудесната организация, за вниманието, което оказваха на всички и за подаръците (не само нещата, а и знанията които споделиха с нас)!

Имаше демонстрации на техники, игри с награди и много, много чудесно настроение!

Видях демонстрация на връзване на панделки, разбрах за какво служат телчетта в някои от по-широките панделки, видях демонстрация на печати и разбрах основните разлики в мастилата за печатане. Участвах в играта с черна кутия - получихме предварително основи за картички - почти в един и същи цвят за всички участващи и след това всеки си изтегли материал от черната кутия и трябваше за най-кратко време да измайстори картичка с падналия му се материал и поне още 4 неща (хартии, панделки или перфорирани готови елементи). Падна ми се цвете-брадс в синьо и в първия момент не ми се връзваше с основата, но след това успях да направя картичката. Извинявам се з акачеството на снимките, но снимах на вечерна светлина и нямах време за обработка

Е, не бях първа, но ми хареса начина на комбиниране. Разбрах и какво е брадс - фигурка със зъбчета, чрез които се пробива дупка в хартията и после зъбчетата се разтварят за да се държи фигурката за картичката. Удобно е - не трябва лепило. Чудех как точно да завърша картичката и Ем помогна с идеята за малкото таг-че, на което после може да се напише пожелание и разбира се да се закрепи с брилянтчето - камъче с лепило отдолу. Можеше и брадс пак - тогава щеше да е подвижно - да може да се върти - но и така е добре.
На масата имаше всякакви материали от които можехме да пробваме всичко - имаше и релефен картон - чрез ембосин папка и машина направен, много пънчове - пробвах снежинки - малки и големи, панделки, акварелни моливи за оцветяване на печати и много, монго още ...

Направих още две супер бързи картички:
Освен това успях да поговоря и с някои от споделящите хобито ни. Нагледно видях как се прави нов за мене вид цвете от три перфорирани цветя - ще го пробвам най-скоро. Аз пък показах как лесно да станат тичинките на цветето с куилинг лента и нарязвяне. Говорихме за лепилата - как да не се накъдря картона при лепене - моментно лепило или сухо лепило, както и кой вид картон за основа 160 -170 даже 250 г.

Купих си и чудесни хартии - дано скоро да покажа нещо направено с тях.

Пожелавам на всички картичкоправещи приятни емоции с хобито ни!



Няма коментари:

Публикуване на коментар