сряда, 12 октомври 2011 г.

Есенно листо - Autumn leaf

Много искам да се включа в есенното предизивикателство на Двете елши с картичка с нагънато (като акордеон)  листо върху есенна поляна.
Отдавна съм си разпечатала от хартиите в есенната гама от Card Making and Paper Craft Magazine и им търсех хубаво приложение.
Сетих се за сгъването като акордеон защото когато правих пеперудата с тази техника сгъвах и се получиха доста разнообразни листа. Така че листото се получи - след втората проба с обикновен лист хартия.
Чудех се дали да не остане само с листото или има нужда и от някакъв елемент за надпис. Струва ми се, че овалът е подходящ за целта, макар да мислех и за по-издължена форма като листо.
Намерих си и течно лепило BIC White Glue, за което пише че лепи хартия картон и е Photo Safe. Засега лепи доста добре картон - не го мокри като другото лепило и е доста здраво като изсъхне. Прилича на C200, но не знам дали е същото.
Като си рисувах овалите на ръка, се сетих, че купувах преди време шаблон с овали. Освен тези с кръговете, откоито имам поне два, заради куилинг-а. Не се сетих обаче къде е.
Ето и една снимка на картичката без овала:
Ще помисля върху композицията на картичката явно още.



Не можах да разгледам всички картички, които участват в предизивкатлеството, но имаше няколко с добавени естествени елементи - изсушени листа или пък "паричка" от цветето лунария. Много ми харесв акак става вплитането на естествени материали върху хартията.
Само не знам как би се запазило едно естествено листо от накъсване след време - може би трябва да се лакира с нещо.

Хубава есен пожелавам - без много дъжд!

2 коментара:

  1. Аскетично-азиатска и много нежна!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубава хартия си използвала! Мисля, че без овала картичката изглежда по-добре-семпла и стилна.Поздрави!

    ОтговорИзтриване